0 items
Winkelwagen is nog leeg.
Startpagina » 

Over Ons

 » 

Over Ons

Over Ons

over ons

De Australische ugg boot vindt zijn oorsprong terug tot minstens het begin van vorige eeuw, toen de Eerste Wereldoorlog piloten werden dragend hun fleece gevoerde "Fug Boots" (Vermoedelijk vliegende ugg boots!). Blue Mountain Uggs gaan terug tot 1933 met de scheerders hen gezellig en warm en in de late jaren 1950 vinden, Mortel's Schapenvacht Factory begon de productie van een lijn van "apache ugh boots". Toen begon in de late jaren 1960 Australische surfers die laarzen uit schapenvacht om hun voeten warm te houden toen ze uit het water. Om deze laarzen ze zouden naaien schapenvacht verbergt samen met een zachte zool aan de onderkant maken. Ja - ze hadden zelfs geen harde zolen. In feite, ze waren echt alleen maar een veredelde sok. Deze originele laarzen waren niet mooi om naar te kijken, in feite waren ze nogal lelijk, waarvan bekend is dat waar de term Ug is afkomstig uit ... Ugly laarzen - Ugg laarzen. Maar we liever geloven dat Ug werd afgeleid van het woord knuffel omdat ze knuffels voor uw voeten!

Ug is een algemene term, die is gebruikt in Australië voor vele jaren aan deze stijl van laars van schapenvacht te beschrijven. Het is een product beschrijving, niet een merknaam. Vraag een willekeurige Australische wat een ugg boot is en ze zullen laars van schapenvacht zeggen. Het is als 'ocker' (jargon voor 'Australische') zoals vlees taarten en kangoeroes.

Dus gelieve niet te verwarren onze Koalabi Door Jumbo Laarzen label met andere Uggs of Ug labels, zoals sommige Amerikaanse merk UGG? Australië, die zelfs is uit Australie maar in China. Al onze schoenen zijn handgemaakt in Australië van 100% fijne merinowol, die bekend staat om zijn comfort en isolerende eigenschappen, maar omdat het is een natuurlijk materiaal, het zal ook houden je voeten koel in de zomer.

Na verloop van tijd, veel fabrikanten en retailers van schapenvacht laarzen zijn opgedoken. Een Australische collega - Brian Smith - nam wat schapenvacht ugg van Australië naar de VS en begon ze te verkopen. Variaties van zijn verhaal is te vinden op het web, maar er waren vele anderen die ook verkocht ugg boots in de hele wereld nog voor hem. Uiteindelijk, in het midden van de jaren 1990, een grote Amerikaanse schoenenbedrijf Deckers Outdoor Corporation, gekocht in de ugg boot scene. Helaas hebben Deckers vordering gelegd om de term "ugg" ondanks de generieke-ness en het publieke domein gebruiken (en de inwerkingtreding van de vele aussie slang woordenboeken) en ondanks andere Australische fabrikanten ze ook de verkoop in de VS als een 'ugg' uit als ver terug als hun oorsprong kan worden getraceerd. We zijn geïnformeerd door een vertegenwoordiger van Ugg Australia (12 december 2003) dat er geen schoeisel is gemaakt in Australië meer. Een deel is gemaakt in Nieuw-Zeeland met de rest wordt gemaakt in China. Dit ondanks een groot deel van het product dat het label 'Originele UGG Australia'. Ironisch genoeg, geen 'stenen' retailer in Australië verkoopt de VS Ugg Australia merk. Waarom? Die echt weet ... misschien omdat ze zijn gewoon te duur in vergelijking met de lokale - meer echte - product.

De ugg boot verhaal is nu een klassieke David en Goliath strijd. De kleinere, originele, Australische langdurige fabrikanten worden geduwd rond (en letterlijk alleen dat - het ontvangen van 'staken en brieven' en 'juridische dreigementen') door Ugg Holdings (ja - het Amerikaanse bedrijf), die aan de ene kant beweren dat ze verkopen een originele Australische ugg boot nog de ​​meeste, zo niet alle (hun vertegenwoordiger nu (18 december 2003) niet kan beslissen of sommige zijn nog steeds hier in Australië of niet) worden gemaakt buiten Australië (in feite - velen in China) .

Voor iedereen die op zoek naar een paar van de echte Australische schapenvacht schoeisel, ik smeek u om de originele fabrikanten, de kleine jongens, degene achter de legende ondersteunen en koop je echte (ja de echte, real thing) Australische schapenvacht schoeisel gemaakt door een echt Australische firma zoals Koalabi door Jumbo. En als Koalabi door Jumbo hebben ze niet, probeer dan Uggs-N-Karpetten of zoek een andere dinky di Australische fabrikant en / of leverancier.

Laat u niet misleiden door de mooie reclame ... zorg ervoor dat je te weten waar en door wie het product daadwerkelijk wordt gemaakt.

Wil je ondersteuning aan de Aussies het bestrijden van de Amerikaanse onderneming-handel markeren van de algemene term "ugg" (en zijn verschillende schrijfwijzen) geven? Bezoek de Save Our Aussie Icoon website.

Wol is een essentieel onderdeel van de groei van Australië als een natie geweest. Sinds de komst van de schapen met de Eerste Vloot in 1788, heeft de wolindustrie onze economie, onze landbouwpraktijken, onze collectieve verbeelding en onze reputatie als een kwaliteit wol groeiende land in de hele wereld die gedomineerd wordt.

Tweehonderd jaar later, in 1988, werd The National Wool Museum opgericht als Australië's enige uitgebreide museum van wol. Het museum is gehuisvest in een historisch 1872 arduin wol winkel in de buurt van de haven van Geelong, Victoria.